Lasien tummennus

Lasien tummennuksista meillä on yli 15 vuoden ja useiden tuhansien autojen kokemus.

Lasien tummennukset teemme käyttämällä laadukkaimpia SunTekin Carbon- sarjan tummennuskalvoja, jotka olemme käytössä todenneet markkinoiden parhaiksi. SunTekin kalvoissa on kestävä naarmuuntumissuoja, jonka ansiosta kalvot pysyvät pitkään uudenveroisina. SunTekin Carbon-sarjan kalvot eivät sisällä lainkaan metallia, eivätkä täten aiheuta häiriöitä mahdollisille lasiantenneille tai auton sisällä oleville sähkölaitteille, kuten puhelimille. Valmistaja myöntää kalvoille kymmenen vuoden takuun. Työlle myönnämme viiden vuoden takuun.

lasien-tummennus.jpg
Lasien tummennuksen hyödyt

Yksi suurimmista hyödyistä on tehokas lämmöntorjunta, jolla on iso vaikutus, kun kyydissä on lapsia tai lemmikkejä. Tummennuskalvo pysäyttää suurimman osan auringon lämpösäteilystä lasiin, eikä aurinko täten pääse lämmittämään auton sisäpuolella olevia esineitä, ihmisiä tai lemmikkejä. Matkustuskokemus muuttuu huomattavasti miellyttävämmäksi, kun aurinko ei pääse lämmittämään ihoa ja auton ilmastointi pitää lämpötilan sopivana.

Tummennuskalvon asennus

Tummennuskalvo asennetaan aina auton ikkunoiden sisäpintaan. Itse asennustyölle tulisi varata aikaa noin 1–2 tuntia, riippuen automallista. Asennuksen jälkeen auton tummennettuja ikkunoita ei saa avata viikkoon, muilta osin auto on täysin käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. Lasien tummennukseen saapuessa asiakkaan ei tarvitse valmistella autoaan millään tapaa tummennusta varten, vaan me teemme kaikki tarvittavat esivalmistelut. Riittää että tuo auton paikalle, me hoidamme loput.

Tummennuskalvojen lisäksi teemme auton mainos- ja yliteippauksia, murtosuojakalvotuksia ja keraamisia pinnotteita.

Lasien tummennuksista on lukuisia hyötyjä ulkonäöllisten seikkojen lisäksi.

Lasien tummenuksien hyödyt

 • Suoja auringonvalolta: Tummennetut ikkunat vähentävät auringonvalon määrää auton sisätiloissa. Lisäksi tehokas UV-suoja pitää auton sisätilat viileämpinä ja mukavampina etenkin kuumilla päivillä. Erityisesti tavaratilassa matkustavat lemmikit ja takapenkillä matkustavat lapset hyötyvät tummennetuista ikkunoista todella paljon.

 • Yksityisyyden lisääntyminen: Tummennetut ikkunat tarjoavat lisää yksityisyyttä auton sisätiloissa. Ne estävät ulkopuolisia näkemästä selkeästi auton sisälle.

 • Sisätilojen suojaus: UV-säteet voivat haalistaa auton sisätilojen materiaaleja ja vaurioittaa kojelautaa, istuimia ja muita pintoja. Tummennus auttaa suojaamaan auton sisustusta näiltä haittavaikutuksilta.

 • Turvallisuus: Mahdollisissa kolaritilanteissa kalvo voi estää lasin räjähdysmäisen hajoamisen, jolloin lasinsiruja ei lennä matkustajien tai kyydissä olevien lemmikkien päälle.

 • Rikollisuuden ehkäisy: Tummennetut ikkunat vähentävät riskiä, että auton sisällä olevat arvotavarat ovat näkyvissä ulkopuolisille, mikä osaltaan vähentää varkauksia.

 • Ulkonäkö: Yleinen mielipide on, että auto on tyylikkäämmän näköinen tummennetuilla laseilla.

 • Häikäisy: Auton ikkunoiden tummennus suojaa auringon ja muiden ajoneuvojen valojen häikäisyltä. Pimeällä ajettaessa takaa tulevien ajovalot eivät häikäise taustapeilin kautta yhtä paljon, kuin tummentamattomilla ikkunoilla.

Miten valita sopiva kalvo? 

Käyttämämme tummennuskalvoissa löytyy kuusi eri tummuusastetta. Tummennuskalvoissa %-luku tarkoittaa valon läpäisyprosenttia, eli mitä pienempi prosentti, sen tummempi kalvo.

Tummuusvaihtoehdot:

 • 5 % (tummin)
 • 18 % (suosituin)
 • 25 %
 • 35 %
 • 45 % (suosituin etulaseissa)
 • 70 % (vaalein, todella huomaamaton)

Lämmöntorjuntaa vastaan ei tarvitse valita kovin tummaa kalvoa, koska kaikissa tummuuksissa on samat lämmöntorjuntaominaisuudet. Jos halutaan enemmän suojaa häikäisyä vastaan, kannattaa valita tummempi kalvo.

Huomaattehan: Auton, jonka tuulilasi ja/tai etusivuikkunat ovat tummennettu, käyttäminen tieliikenteessä on kiellettyä. Kyseisten ikkunoiden tummennukset tehdään aina asiakkaan pyynnöstä ja vastuulla.

Kiinnostuitko?

Teemme paljon töitä asiakkaidemme tiloissa, joten emme ole aina paikalla toimipisteellämme.

Ota yhteyttä

Scroll to Top